Оператори / Сервис провајдери

BACKHAULМОБИЛНО BACKHAUL РЕШЕНИЕ

Оптимизирани мобилни Backhaul решенија за поддршка на 5G услуги и на 4G инфраструктура. Со воведувањето на 5G, операторите на мобилни мрежи имаат можност да станат универзални даватели на услуги, кои нудат целосен опсег на телекомуникациски услуги. За ова е потребна транспортна мрежа која го поврзува 5G новото радио (NR) со агилната функционалност на јадрената мрежа на мобилниот оператор.


Решение за мали радио ќелии

Решенијата за мали радио ќелии им обезбедуваат на операторите решение за оптимизирање на времето на пазарот и трошоците за изградба на мали радио ќелии, побрзо и поекономично добивање пропусен опсег каде што е потребно. Решенијата за мали радио ќелии нудат услуги за Carrier Ethernet, компатибилни со стандардитите за MEF CE2.0 каде лесно се обезбедуваат 20-80 Mbps што се бараат во повеќето мали ќелии денес, а веќе се префрлуваат на X00 Mbps брзини за во иднина


Решенија за WiFi “Backhaul”

“WiFi Backhaul” решенијата им овозможуваат на операторите ефикасно да донесат повеќе пропусен опсег од WiFi мрежите, кои се дистрибуираат во широк спектар на локации низ метро мрежите, од кои многу се обично лоцирани надвор од оптичката мрежна инфраструктура. Ние нудиме опции за симетрична и асиметрична WiFi backhaul комуникација која е сигурна, со високи перформанси и достапна низ целата метро мрежа.

Сите права се заджани © sigmatel 2024